Asal (58)..Terkini 10/7/2014 - 54kg

Wednesday, 3 July 2013

Tolong!!!...Remove 'Word Verification" for Comment


Hi,kawan-kawan...

Tak tahu nak ckp camne...tapi sejak mia dok rajin blogwalking dr blog ke blog ni..aduh, dah x larat dengan benda ni...Ups, bukan marah...tapi ntah la..x larat nak tekan...

Tak tahan sebab...

"korang yang ada blog , tapi tak remove/hide Word Verification untuk komen di blog,".

Bagi new blogger mahupun old blogger , korang tahu ke , apa itu word verification
Korang pernah dengar tak benda alah ni ? Tak pernah ? Bagi newbie mungkin tak pernah . Ok . mia nak terangkan pun susah . Senang cerita , mia tepekkan contoh gambar word verification tu apa . Tengok nih !


Bagi blogger yang selalu terjah entry-entry blogger lain dan tinggalkan komen , mesti korang akan jumpa dengan kod kod pelik yang kita kena isi masa nak komen kan ? Pernah jumpakan ? Bagi yang tak pernah komen kat blog orang , mesti dia tak pernah merasa betapa sakitnya hati bila benda ni muncul . Sakit tau tak !


Bagi korang yang tak remove lagi , korang mesti tak tahu yang pembaca dan pengomen lain dah berdarah-darah dah hati diorang dilukai dengan perasaan geram sebab setiap kali nak komen kena masukkan huruf-huruf nombor yang kadang tu menyebabkan mata mengecil untuk baca  , "HURUF APA NI ? NOMBOR APA NI ?" . Dan lepas tu mulalah perasaan malas nak blogwalking dah , malas nak komen dah timbul !

Mood pun terus hilang nak online . Pernah tak korang rasa macam tu ? Mia pernah ! Mia pernah ! Geram kot . Punya semangat kita nak comment entri dia , dia pi taruk itu word verification !aduhai...huhuhu
 


Dan bagi sesiapa yang belum remove lagi , korang ikut je lah cara kat bawah ni heh ..


1. Dashboard > Settings > Post and Comments > Scroll down sampai jumpa :

 

*Pastikan korang punya word verification tu berada dalam keadaan "NO" ! Faham ?
 

Then SAVE lah . 

Oh ye . Kalau boleh , korang share lah entry ni dan mention kepada blog yang tak hide lagi word belipication diorang tu . 
 
 
Ehem . Jaga lah hati pembaca dan pengomen anda tu ye :( Jangan patahkan hati diorang dengan benda tak berfaedah ni ... hukhuk . :'( 
 
 
 
Ikhlas perkongsian dr,
 
 
 
 
 
 


 
Terima Kasih Sudi Baca story Tinta Pelangi Mia Zara Ina

4 comments:

Mas said...

mia da save kew???
selalunya bolh jew..
cube la lg..mgkin degil cikit kot..
bru join blog kew?

miazara ina said...

@Mas

mas..mesti x baca entry mia betul2x ni.

mia remind pd blogger baru/lain..post comment mia mmg xde word verify.

Nafira usof said...

zura pon x bape gemar kalo ade bendealah tuh masa komen.. tapi terpaksa jugak buat.. kalo buat sekali x jadik.. x de lah tinggalkan komen.. ehehehe

shUhashUhi said...

hohohoho... maap deh kakak mia ku syg.. xreti nak set rupanya cheq nieh.. punya la lama dah ada blog.. ekekeke.. mesti kak mia susah nak komen kat blog shu.. tp xpa, da siap save utk xdak word verifify.. tq.. sorry tauuu... sbnaqnya, shu p0wn xsuka kalo nak komen pown susah.. xsangka blog sendiri ada kena verify bagai.. hehe.. jemput la selalu jengah blog na.. :)

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute