Asal (58)..Terkini 10/7/2014 - 54kg

Tuesday, 29 October 2013

Dari Handphone Ku Telah Bertukar Smartphone :-)


Hi,kawan-kawan...

Salam suria ..senyum2x selalu dr Mia.

Apa khabar?ha..pecite diet korang?Hope semuanya sukses..Mia ni terkadang ke laut juga dietnya..huhu...

Realitinya saat ni Mia begitu busy dengan gerak kerja akhir persekolahan. Baru ni baru je selesai mengisi Borang Prestasi PPPS DG41 (Pemulihan Khas)...Baru tersedar bahawa pada tahun inilah Mia memegang jawatan paling banyak sepanjang rekod Mia bertugas di sekolah ini bermula Nov 2007....20 jawatan? Sekolah Kurang Murid (SKM)...fenomena biasa...Kena teguh..kena kuat semangat..Dalam mengejar kecemerlangan dunia..akhirat juga perlu ada,kan?hehe

Dah habis Penilaian Pretasi..menyusul pula Pemantauan SPSK (Filing Kualiti)..sekarang sedang menanti pihak pemantau datang ke sekolah. Harap segalanya berjalan lancar. Gerak kerja untuk pemilihan Pengawas juga sedang direncanakan. Begitu juga persiapan ke Majlis Anugerah Cemerlang...yang paling dinantikan penuh debaran adalah keputusan UPSR 2013.


Ha..dalam dok busy ni.mia sempat pasang niat tukar handphone asal mia ke smartphone...Mia telah memilih S4 mini..survey punye survey...mia dapat harga yg ok ....klu di pasaran RM1400 lebih ..tp mia dapatkan harga RM1100 lebih samsung waranty..mia x pilih yg AP warranty...Ini je yg termampu...pepun smile sbb dapat guna dgn baik devices ni...

Bertukar ni pun org2x sekeliling dh guna application whatsapp,viber dll..paling mudah,terus surf fb,blog melalui data/wifi through smartphone.

Untuk plan data Mia memilih celcompostpaid ...Plan data 3gb rm58+executive 40...Boleh rujuk pada link ni


dan juga..


Mia pilih pelan ni setelah memeriksa rekod panggilan & sms mia tak sampai pun melebihi rm30..lagipun dah ada perisian free call/voice...guna je la..hehe.ye tak?mudah nak berurusan & keep communiation with hubby...
 
 casing ni jadi pilihan Mia...




Tapi..part paling susah nak cari casing smartphone nie..Mungkin masih baru lagi di pasaran...so at last mia amik warna oren je la..ok gak,kan?hehe..janji tutup.

Ok la..setakat ni cite hari ni..Jumpa lagi.





Melarik Tinta Maya, 



Terima Kasih Sudi Baca story Tinta Pelangi Mia Zara Ina

2 comments:

Dayat Lucas said...

Tahniahh... Perubahan tu penting kann :)

miazara ina said...

Tu la.kena kjr kecanggihn

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute