Asal (58)..Terkini 10/7/2014 - 54kg

Monday, 26 May 2014

"Senam ku Sekadar 30 minit saja,"


Untuk melakukan senaman pada permulaan sesi agak sukar buat saya. Bayangkan sudah lama saya tak amal kan sesi senaman. Jadi pada kali ini saya target utk katakan "i must do it once in a week".

Begitu berkobar-kobar smgt sy rasakan. Risau juga khuatir saya tak mampu. Namun,saya kuatkan semangat ble sering membaca coretan rakan-rakan yg berdiet.

Kali ni tekad saya untuk be a normal weight woman bukan krn ingin nak pakai cantik ka @ pe2x..tapi sy kena turunkan berat krn kesakitan sendi saya ketara sejak kenaikan berat badan muncul. Saya tak marah akan teguan doktor pkr..memang benar ketika saya kurus dulu, sakit saya berkurangan..



Kini di sekolah setiap hari menaiki aras 3 tangga pun bagaikan semput. Tapi ada bagus juga ia melatih kaki & sendi kaki saya bergerak setiap pagi..denyut saraf akan berjalan jika ada pergerakan di awal pagi.

Berikut adalah sesi senaman yg telah saya lakukan pada week ke-2 (bermula semalam). Ketika menulis, saya baru saja selesai bersenam selama 30 minit. 

Jangan ditanya kenapa 30 minit saja..Itu saja had kemampuan bagi pesakit arthritis seperti saya. But i've enjoy it.

My Workout (25/5/2014)-DONE


squat

Senam regangan + 3 x sit up + 5x squat (petang)


burpees

Aerobic dance + 3x sit up + 3x burpees (30 minutes tonight)

So, let's start  with better healthy life style..



Hm..hari ni saya ada tea time rehat di kantin.
Let see how i manage to diet ok fren. Next workout before i'm going back to my hometown..hehe

Till meet u all again..

salam





Palitan Tinta Maya,



Terima Kasih Sudi Baca story Tinta Pelangi Mia Zara Ina

0 comments:

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute